Ajax focust zich wellicht meer op de Europa League als de titel uit zicht raakt
Analisten schrijven Ajax beste kansen toe in Europa League

"Ajax focust zich wellicht meer op de Europa League als de titel uit zicht raakt"

17-01-2015 12:57
10

Ajax, Feyenoord en PSV zijn na de winterstop nog actief in de Europa League. De Amsterdammers hebben volgens analisten Jan van Halst, Arnold Bruggink en Aad de Mos de beste papieren om de volgende ronde van het toernooi te bereiken.

Ajax werd tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan Legia Warschau, terwijl Feyenoord en PSV het moeten opnemen tegen respectievelijk AS Roma en Zenit Sint-Petersburg. De drie analisten zijn het erover eens dat de Amsterdammers op papier de minste tegenstand hebben en daardoor de grootste kans om door te gaan naar de volgende ronde.

Wedden

Meer odds

"Met Legia Warschau als tegenstander in de zestiende finales hebben zij de meest gunstige loting. Daarnaast focussen ze zich wellicht wat meer op de Europese duels als de titel uit zicht raakt. En het talent is er om te pieken in zo'n Europese wedstrijd", aldus Van Halst tegenover NUsport. Bruggink sluit zich bij de woorden van zijn FOX Sports-collega aan.

"Feyenoord zie ik het namelijk niet redden tegen AS Roma, die ploeg heeft te veel individuele klasse. PSV heeft met Zenit ook een lastigere loting dan Ajax. Maar PSV is zeker niet kansloos. In Rusland is de winterstop dan nog aan de gang en dus zal Zenit ritme missen.Ik heb dat vier jaar geleden met FC Twente zelf ook meegemaakt tegen Zenit. Wij gingen door terwijl Zenit meer kwaliteit had."

"PSV richt zich op titel"
Ook De Mos dicht Ajax de beste kansen toe. "PSV zie ik het namelijk niet redden tegen Zenit, maar dat is helemaal niet erg. Voor Ajax en Feyenoord is het goed om verder te komen in Europa, terwijl het bij PSV van minder belang is. Alle pijlen in Eindhoven zijn gericht op de titel. Door meteen te zeggen dat er deze winter geen spelers verkocht worden is er ook een signaal afgegeven naar trainer Phillip Cocu."