Adriaanse maakt verschil tussen PSV en Ajax duidelijk met simpele vraag
Perez denkt aan Klaassen: "In de plaats van Maher"

Adriaanse maakt verschil tussen PSV en Ajax duidelijk met simpele vraag

19-01-2015 08:34
45

De titelstrijd in de Eredivisie gaat op dit moment tussen PSV en Ajax. De Eindhovenaren zijn koploper, Ajax staat vier punten achter op de ploeg van trainer Phillip Cocu. Co Adriaanse maakte zondagavond duidelijk wat het verschil is tussen die twee teams, de selectie van PSV is in zijn ogen sterker.

"Als jij nou trainer van PSV zou zijn. En het team is optimaal bezet, alles is beschikbaar. Welke speler, welke positie zou jij dan van Ajax willen hebben?" Het was de vraag die Adriaanse zondag in het programma Studio Voetbal stelde aan Kenneth Perez. De Deen bleef even stil, toen kwam er een glimlach op het gezicht en zei hij: "Misschien de keeper."

"Dat zou ik ook doen, maar dat is de enige", reageert Adriaanse vervolgens. "Alle andere posities denk ik niet." Perez komt vervolgens met nog een naam op de proppen. "Nou, Klaassen zou ik ook doen." Voor Adriaanse, in het verleden onder meer trainer geweest van Ajax, is dat in eerste instantie geen optie. "Daar heb ik Wijnaldum voor." Perez zou hem ook niet voor Wijnaldum in de ploeg willen hebben. "In plaats van Maher."

Jan Mulder gooit vervolgens de vraag in de groep of er ook een speler van PEC Zwolle in aanmerking komt voor een overstap naar de koploper. "Ben Rienstra, maar Wijnaldum is beter."