'Aflopend contract levert Kuyt interesse uit alle uithoeken van de wereld op'
Spits van Fenerbahçe heeft aanbiedingen van binnen en buiten Europa op zak

'Aflopend contract levert Kuyt interesse uit alle uithoeken van de wereld op'

19-01-2015 12:00
7

Dirk Kuyt is een gewilde speler op de transfermarkt, gezien zijn aflopende contract bij Fenerbahçe. De spits gaf afgelopen week al toe dat hij aanbiedingen heeft gehad en volgens LigTV zitten onder meer West Ham United, AC Milan, Olympique Lyon, Valencia en Feyenoord achter de oud-international aan.

De 34-jarige Kuyt kan aan het einde van het seizoen transfervrij de stap naar een andere club maken, als hij besluit niet bij te tekenen bij de Turkse topclub. De aanvaller heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit weer terug wil keren bij Feyenoord, maar mogelijk dat Kuyt nog voor een avontuur in een ander land gaat.

Volgens de geruchten zitten er clubs uit competities tussen, waar Kuyt nog niet eerder speelde. Dirk Duracell kwam jarenlang uit voor Liverpool, dat net als West Ham United in de Premier League zit. AC Milan, Valencia en Lyon spelen respectievelijk in de Serie A, Primera División en Ligue 1 en dat zou een nieuwe belevenis voor Kuyt zijn.

LigTV meldt verder dat Kuyt ook buiten Europa interesse vergaard heeft. Het zou hierbij gaan om de Verenigde Staten, Japan en China. De 104-voudig international, die kort na het WK afscheid nam bij Oranje, bevestigde onlangs al dat hij voorstellen gehad heeft. "Ja, ik heb aanbiedingen gehad, zowel van binnen als buiten Europa", zei hij tegen Eurosport TR.