Schandaal trekt Ajax-wond open: Toen werden we echt belazerd
"Er doken later zelfs foto's van die 'knipoog-Kroaat'"

Schandaal trekt Ajax-wond open: "Toen werden we echt belazerd"

19-01-2015 19:39
21

Voetbalminnend Nederland werd afgelopen weekend weer geconfronteerd met een matchfixingrel. In Amsterdam worden ze nog weleens zwetend wakker van een voorval, ruim drie jaar geleden.

Ajax werd in december 2011 beroofd van een plek in de knock-outfase van de Champions League door de 1-7 nederlaag van Dinamo Zagreb tegen Olympique Lyon. Matchfixing werd echter nooit bewezen, ondanks een merkwaardige knipoog van Dinamo-verdediger Domagoj Vida. "Toen werden we echt belazerd", aldus Daniël Dekker van de Supportersvereniging Ajax tegenover Metro.

Wedden

Meer odds

"Er doken later zelfs foto's van die 'knipoog-Kroaat' op terwijl hij een wedkantoor verliet met een grote lach op zijn gezicht. Maar het blijft bij sterke vermoedens. Iedereen denkt er het zijne van. Als het er alle schijn van heeft dat het in de Champions League gebeurt, dan komt matchfixing ook voor in de Eredivisie. Maar het blijft bij sterke aanwijzingen en dat maakt het ook zo moeilijk. Niemand weet er iets van."

Dekker denkt niet dat de Eredivisie helemaal zuiver is. "We moeten niet naïef zijn. Toch denk ik dat hier wel een andere sportcultuur heerst dan bijvoorbeeld in Italië. Ik kan me niet voorstellen dat een voorzitter van een Nederlandse voetbalclub een spin in een enorm web is, zoals Luciano Moggi van Juventus dat een paar jaar geleden was. Matchfixing zal ongetwijfeld voorkomen in de Eredivisie, maar slechts af en toe. Als het op grote schaal zou gebeuren, dan verdwijnt voor mij het plezier."