FC Groningen verlegt na knappe transfers aandacht naar trainer Van de Looi

FC Groningen verlegt na knappe transfers aandacht naar trainer Van de Looi

19-01-2015 21:46
2

FC Groningen wil verder met trainer Erwin van de Looi en zijn technisch staf. Dat heeft algemeen directeur Hans Nijland maandag laten weten op de nieuwjaarsreceptie van de club.

Nijland maakte zijn technische staf een groot compliment in de Euroborg. "Wij zijn zeer tevreden met de prestaties van onze trainers en hebben met Van de Looi de eerste gesprekken over verlenging van het aflopende contract gevoerd", aldus de directeur.

Volgens Nijland heeft Van de Looi in de eerste gesprekken over contractverlenging ook aangegeven graag in Groningen te blijven. De opvolger van Robert Maaskant is bezig met zijn tweede seizoen bij FC Groningen. Hij won afgelopen seizoen de play-offs om Europees voetbal met de huidige nummer negen van de Eredivisie.

De Groningse leiding heeft de intentie om ook na dit seizoen met de huidige staf door te gaan. Naast Van de Looi mogen ook assistent-trainers Dick Lukkien en Marcel Groninger en keeperstrainer Sierd van der Berg blijven. Groningen heeft de selectie in principe rond na de komst van Albert Rusnák en Simon Tibbling.