Roda-trainer blij met PSV: Anders tot vrijdag moeten wachten om recht te zetten
"Het was een zware periode waarin we op onze laatste benen liepen"

Roda-trainer blij met PSV: "Anders tot vrijdag moeten wachten om recht te zetten"

20-01-2015 08:03
2

Roda JC Kerkrade wil het bekerduel met PSV gebruiken om de 3-0 nederlaag tegen RKC Waalwijk zo snel mogelijk te doen vergeten. De huidige nummer twee van de Jupiler League ging kansloos onderuit en aast daarom op eerherstel.

"Winnen zou mooi zijn, maar het allerbelangrijkste is dat we goed spelen", vertelt Roda-trainer René Trost in gesprek met De Telegraaf. De formatie was vorig seizoen uitermate succesvol in eigen huis tegen de Eindhovenaren. In een tijdsbestek van vier dagen tijd werd er maar liefst twee keer gewonnen van de huidige koploper van de Eredivisie. Voor PSV betekende dat destijds een uitschakeling in de KNVB beker en een nederlaag in de competitie.

In eerste instantie stond de ontmoeting van dinsdagavond op 17 december gepland, maar die werd afgelast. Trost ziet daar de voordelen wel van in. "Het was een zware periode waarin we op onze laatste benen liepen." De coach is blij zo snel na het weekend alweer te spelen. "Anders zouden we tot vrijdag moeten wachten om de wanprestatie tegen RKC recht te zetten. Een ronde verder komen is lastig. Dat weet ik. Het belangrijkste is dat ik weer een goed Roda zie."