'Anderlecht stunt op transfermarkt met aantrekken Chelsea-flop'
Paars-Wit maakt deal deze week bekend

'Anderlecht stunt op transfermarkt met aantrekken Chelsea-flop'

20-01-2015 10:23
4

Anderlecht staat op het punt om een sensationele transfer af te ronden. De Belgische kampioen heeft met Chelsea een akkoord bereikt over de huur van Marko Marin, meldt Het Laatste Nieuws.

De 25-jarige Marin kwam in de eerste seizoenshelft in actie voor Fiorentina. Althans, dat was de bedoeling. De Duitser speelde geen seconde in de Serie A. De Italianen verbraken daarop de huurovereenkomst. Vorig seizoen werd Marin al verhuurd aan Sevilla. Daar speelde hij achttien competitiewedstrijden.

Chelsea nam Marin in de zomer van 2012 voor 7,5 miljoen euro over van Werder Bremen, maar op Stamford Bridge moest hij zich in zijn eerste seizoen tevreden stellen met zes optredens, veelal als invaller. Tijd dus voor verandering en Anderlecht wil hem die bieden. Op het Astridpark lijkt Marin verzekerd van een basisplaats, iets waar de aanvallende middenvelder na drie moeizame seizoenen naar hunkert.

Duitse media verwachtten dat Marin terug zou keren naar de Bundesliga, maar zijn keuze valt verrassend op Anderlecht. Engelse kranten spraken na de komst van Marin naar Chelsea van de 'Duitse Messi', maar die verwachtingen heeft hij nooit waar kunnen maken. Marin is een van de grootste transferflops van de laatste jaren.