Veel van mijn vrienden uit Almere moeten niets van Feyenoord hebben
"'Feyenoord gaat eraan', hoorde ik ze zingen. We gaan zondag alles geven wat in ons zit"

"Veel van mijn vrienden uit Almere moeten niets van Feyenoord hebben"

20-01-2015 12:43
15

Mike van der Hoorn staat zondag voor zijn eerste Klassieker als basisspeler van Ajax. De vervanger van de geblesseerde Joël Veltman verwacht een lastig potje in de Arena. "Ik vind het een erg goed team", zegt Van der Hoorn in gesprek met NUsport over Feyenoord.

"Maar dat geldt ook voor ons. We moeten laten zien dat we beter zijn", gaat Van der Hoorn verder. De verdediger, geboren in Almere, weet wat er loskomt wanneer Ajax en Feyenoord elkaar treffen. "Ik heb wel een paar wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord meegemaakt. Het is de dood of de gladiolen. Veel van mijn vrienden uit Almere moeten niets van Feyenoord hebben."

Van der Hoorn hoorde de fans van de landskampioen in het duel met FC Groningen al vooruit blikken op de Klassieker. "Tijdens het duel met Groningen vrijdag merkte je al dat ons publiek op die wedstrijd gefocust was. 'Feyenoord gaat eraan', hoorde ik ze zingen. We gaan zondag alles geven wat in ons zit. Die pot moeten we echt winnen", gaat Van der Hoorn, die de negentig minuten vol maakte tegen FC Groningen, verder.

Van der Hoorn 'profiteert' bij Ajax van de blessure van Veltman. Nu hij de kans krijgt om meerdere wedstrijden achtereen in de basis te starten, betekent dit wellicht een 'nieuwe start' van zijn Ajax-carrière. "Mogelijk valt het kwartje nu de andere kant op. Maar misschien heb ik dat dan ook wel verdiend, door keihard te werken en nooit op te geven. Het gaat nooit vanzelf", zegt Van der Hoorn, die regelmatig het stempel 'miskoop' opgedrukt kreeg.

Door de lastige periode die hij achter de rug heeft, past Van der Hoorn beter op zijn tellen. "Ik ga nu niet denken: dit wordt mijn jaar. Ik leef echt van training naar training en van wedstrijd naar wedstrijd. Ik blijf keihard werken en dan moet het goedkomen. Maar een bepalend jaar is het zeker. Ik ben 22 en moet veel gaan spelen. Ben dus blij dat ik nu even de kans krijg", aldus Van der Hoorn in gesprek met NU.nl.