Bij Ajax was hij bijna wisselspeler en op ons lijstje bij PSV stond hij niet
"Kennelijk is zijn basis bij Ajax en in de Eredivisie goed genoeg geweest"

"Bij Ajax was hij bijna wisselspeler en op ons lijstje bij PSV stond hij niet"

22-01-2015 09:50
9

Spelers uit de Eredivisie zijn weer in trek bij clubs uit de Premier League en dat geldt niet alleen voor de absolute buitencategorie. Voetballers als Memphis Depay, Jetro Willems, Jordy Clasie, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum mogen vanzelfsprekend op mooie transfers hopen, maar ook voor de categorie daar net onder lonkt het heilige voetballand.

"De doorsnee makelaar toont weer meer interesse in spelers. En niet alleen in de toppers die iedereen wel ziet", zegt PSV-directeur Marcel Brands in het Algemeen Dagblad. Hij wijst daarbij op onder meer Daryl Janmaat, Erik Pieters en Toby Alderweireld, die zich prima staande houden in de Premier League. "En zelfs van een speler als Vurnon Anita is nu wel gebleken dat die het volhoudt in de Premier League."

"Anita vind ik nog altijd een van de meest wonderbaarlijke transfers. Laten we eerlijk zijn: bij Ajax was hij bijna wisselspeler en op ons lijstje bij PSV heeft-ie nooit gestaan. Voor Newcastle zal hij nooit een dragende speler worden, maar hij blijft er wel overeind. Kennelijk is zijn basis bij Ajax en in de Eredivisie goed genoeg geweest", aldus Brands.

"Wij hebben zoiets met Leandro Bacuna", vult FC Groningen-directeur Hans Nijland aan. "Die was bij FC Groningen nog geen gearriveerde speler in de Eredivisie. Maar Aston Villa kocht hem en daar ging hij 'gewoon' de vrije trappen nemen en zelfs scoren. Hij heeft wel een terugval gekregen daarna, maar hij komt nu weer meer in beeld."

De noorderlingen staan er goed op door de carrières van bijvoorbeeld Luis Suarez en Dusan Tadic. Virgil van Dijk is wellicht de volgende die een mooie transfer maakt. "Stel dat hij Celtic verruilt voor een mooie club in de Premier League en het daar ook redt, waar ik geen moment aan twijfel, dan straalt dat ook weer positief af op ons", aldus Nijland in het AD.