De Boer gaat voor nieuw telefoonnummer na 'klassiekerkoorts': Vervelend
Ajax-trainer: "Ik zal binnenkort maar een nieuw nummer nemen"

De Boer gaat voor nieuw telefoonnummer na 'klassiekerkoorts': "Vervelend"

23-01-2015 08:15
3

De telefoon van Frank de Boer stond donderdag letterlijk roodgloeiend. De oefenmeester van Ajax werd tussen 10.23 en 13.15 uur dertig keer gebeld. Door wie? Dat is de vraag. De grappenmaker belde anoniem. De Boer denkt echter wel dat het iets te maken heeft met de Klassieker die op het programma staat komend weekend.

"Maar ik vermoed dat het wel met Ajax-Feyenoord te maken heeft. Dit heb ik namelijk tot nu toe nooit eerder gehad", zegt De Boer in De Telegraaf. De oefenmeester van Ajax nam niet op. In eerste instantie omdat hij tijdens de telefoontjes op het trainingsveld stond, er is echter nog een tweede reden. "Anonieme bellers neem ik nooit op."

De Ajax-trainer gaat wel maatregelen nemen. "Het is toch wel vervelend. Ik zal binnenkort maar een nieuw nummer nemen." Het is niet voor het eerst dat een trainer uit de Eredivisie een nieuw telefoonnummer neemt na een actie van 'fans'. Een paar seizoenen geleden hing er tijdens FC Groningen-sc Heerenveen een spandoek met een afbeelding van toenmalig sc Heerenveen-trainer Gertjan Verbeek. Daarbij stond de tekst 'Boer zoekt vrouw', met het telefoonnummer van de oefenmeester.

De Boer sluit na het horen van dat verhaal met een knipoog af. "De fans van Feyenoord kunnen mijn telefoonnummer niet in de Arena hangen", aldus de Ajax-trainer, wijzend naar het feit dat er geen supporters van Feyenoord het stadion in mogen. De Boer plaatste zelf een bericht op Twitter met daarbij de tekst 'Veel fans vandaag of klassiekerkoorts bij de tegenstander? Harde werkers. Daarnaast stond er een afbleeding bij met de gemiste oproepen.