Huntelaar biedt Ajax-fans hulp aan na enorme dreun en spoort Zlatan en Suarez aan
Oud-Ajax-spits stelt wedstrijdshirts beschikbaar na grote brand in supportershome

Huntelaar biedt Ajax-fans hulp aan na enorme dreun en spoort Zlatan en Suarez aan

23-01-2015 11:12
11

Klaas-Jan Huntelaar is begaan met de supporters van Ajax. De spits van Schalke 04 start vrijdag via sociale media een actie om voetbalshirts beschikbaar te stellen nadat het supportershome bij de Amsterdam Arena getroffen werd door brand.

Het onderkomen van de Ajax-fans ging vrijdagochtend in vlammen op, Huntelaar neemt het voortouw. Bij de brand gingen vele historische attributen verloren. Onder meer gedragen wedstrijdshirts van oud-spelers van de club overleefden de vuurzee niet. De Oranje-international en oud-spits van de club uit Amsterdam stelt twee wedstrijdshirts beschikbaar, laat hij via Twitter weten.

Daarnaast roept Huntelaar oud-Ajacieden als Luis Suarez, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart en Zlatan Ibrahimovic op zijn voorbeeld te volgen onder het mom: 'Lopend vuurtje?'. Wat de oorzaak van de brand is, is momenteel nog niet bekend. In Amsterdam werd geschokt gereageerd op het nieuws.

"Dit is een enorme dreun voor onze supporters en de club", aldus financieel directeur Jeroen Slop op de officiële website van de club. "Er stonden heel veel attributen die van emotionele waarde zijn voor onze supporters. Die zijn nu verloren gegaan en onvervangbaar. We hebben inmiddels contact gelegd met de verzekeraar", besluit Slop.