Van Beek droomt: Ik denk dat het vliegtuigje dan weer tevoorschijn komt
"Ik denk dat we zondag het spel hetzelfde moeten houden, alleen de kansen afmaken"

Van Beek droomt: "Ik denk dat het vliegtuigje dan weer tevoorschijn komt"

23-01-2015 11:53
2

Feyenoord-verdediger Sven van Beek is vol vertrouwen voor de Klassieker van komende zondag. De voetballer voorspelt een 0-2 zege voor Feyenoord in de Amsterdam Arena.

"Als je nog iets wilt, dan zal je toch echt die drie punten daar moeten pakken", zegt Van Beek in gesprek met het online voetbalprogramma Afkicken. Feyenoord, de nummer drie van de Eredivisie, heeft een achterstand van liefst twaalf punten op koploper PSV. Ajax verzamelde na achttien wedstrijden acht punten meer dan de Rotterdammers. De regerend landskampioen won onder meer de eerste Klassieker van het seizoen in de Kuip.

In het eigen stadion was Feyenoord veruit de bovenliggende partij, scoren lukte de Rotterdammers echter niet. Die wedstrijd staat Van Beek nog helder voor de geest. "Ik denk dat we zondag het spel hetzelfde moeten houden, alleen de kansen afmaken", zegt de verdediger, die nog steeds verbaasd is dat Ajax met de punten aan de haal ging.

"Als wij de strijd erin gooien, daar houdt Ajax niet zo van"
"Nee, eerlijk gezegd heb ik niet echt zo'n wedstrijd meegemaakt. Meestal scoor je er dan tenminste wel eentje, maar dit keer was het helemaal niks", zegt Van Beek, die in de jeugd veelvuldig tegen Ajax speelde. "In de jeugd won ik wel vaker dan ik verloor van Ajax, ja. Je weet dat Ajax altijd een goed voetballende ploeg is en dat Feyenoord vaak bekend staat om de strijd."

"Als wij de strijd erin gooien, daar houdt Ajax niet zo van. Ik denk dat we dat wel weer moeten gaan doen." Van Beek ziet kansen tegen de Amsterdammers, die in zijn ogen nét iets minder zijn dan afgelopen seizoen. "Ik vind dat ze niet meer zo verzorgd zijn als vorig jaar", zegt de verdediger, die Ajax veel balverlies ziet lijden. "Ik denk dat ze niet echt creatief meer zijn."

De Feyenoorder waagt zich in gesprek met @afkicken_tv aan een voorspelling van de Klassieker: "Ik denk 0-2." Van Beek maakte eerder dit seizoen naam voor zichzelf door bij een treffer met gespreide armen het veld over te stormen. Wat gebeurt er, mocht Van Beek scoren in de Arena? "Ik denk dat het vliegtuigje dan weer tevoorschijn komt", lacht de verdediger. "Dat zou wel heel mooi zijn als dat gebeurt."

Bekijk hier het gehele interview van Sven van Beek met Afkicken.