'Premier League-clubs op het vinkentouw als Ajax koopoptie Milik niet licht'
Newcastle United lijkt meeste belangstelling voor Pool te hebben

'Premier League-clubs op het vinkentouw als Ajax koopoptie Milik niet licht'

23-01-2015 12:32
10

Arkadiusz Milik maakt indruk in het shirt van Ajax. De clubtopscorer van de Amsterdammers kan op diverse belangstelling uit de Premier League rekenen. Newcastle United lijkt vooralsnog het meest geïnteresseerd.

Ajax huurt Milik dit seizoen van Bayer Leverkusen en heeft het eerste recht tot koop. Mocht de titelverdediger besluiten de Poolse spits definitief in te lijven, dan moeten zij 2,5 miljoen euro naar Duitsland overmaken. Vanuit Engeland kijkt een aantal clubs geïnteresseerd toe of Ajax dat inderdaad gaat doen.

Newcastle United is op zoek naar een spits om in de zomer aan de selectie toe te voegen. Volgens het Poolse medium Sportowefacty is de ploeg van de voormalig Ajacieden Siem de Jong en Vurnon Anita, alsmede de Nederlanders Daryl Janmaat en Tim Krul, de eerste gegadigde om toe te slaan. De hoofdscout van de club bekeek Milik al diverse keren.

Everton, Aston Villa en Arsenal zouden ook een oogje op Milik hebben. De aanvaller begon nog als tweede keus in Amsterdam, maar lijkt Kolbeinn Sigthórsson definitief voorbij gestreefd zijn. In twaalf Eredivisie-wedstrijden scoorde hij al acht keer.