De Boer grapt: 'Overmars bood maar 4,7 miljoen voor Odegaard'
Amsterdammers afgetroefd door Real Madrid

De Boer grapt: 'Overmars bood maar 4,7 miljoen voor Odegaard'

23-01-2015 13:40
11

Ajax slaagde er ondanks een serieuze poging niet in om Martin Odegaard vast te leggen. Het zestienjarige Noorse talent koos voor Real Madrid, waar hij een lucratief contract ondertekent.

In Bernabéu gaat Odegaard ruim twee miljoen euro per jaar verdienen. De Spaanse grootmacht betaalde volgens Spaanse media 4,8 miljoen voor hem. "Wat ik van zijn keuze vind?", herhaalt De Boer de vraag op het wekelijkse perspraatje van Ajax. "Ik kan niet in zijn gedachten kijken. Als ik zie dat hij honderdduizend euro per week gaat verdienen, kan ik me voorstellen dat hij daarvoor kiest."

"Marc Overmars zei dat we er dicht bij waren. Real betaalt 4,8 miljoen, Marc bood maar 4,7 miljoen", grapt De Boer. "Hij zou na ons trainingskamp in Dubai bij ons langs komen. Door een blessure kon dat niet. Maar ik denk dat hij zijn besluit al genomen had. Jammer, want hij had een heel belangrijke speler van Ajax kunnen worden in de toekomst. Ook voor zijn ontwikkeling was het mooi geweest."

"Misschien ontwikkelt hij zich ook wel goed bij Real. Dat zullen we moeten afwachten. Maar als je nu naar de Real-selectie kijkt, stromen er niet veel jonge spelers door naar het eerste. Dat zou ons voordeel zijn geweest, dat we jonge spelers kansen geven", aldus De Boer, die raar opkijkt van de enorme bedragen die worden uitgegeven. "Het is wat de gek ervoor geeft. Real ziet heel veel in hem, anders zouden ze het niet doen. Ik hoop voor Madrid dat ze hem in ieder geval de kans geven. Het is zijn keuze en dat moeten wij accepteren."