Twijfel bij Ajax over Klaassen: Met een spuit spelen is sowieso geen optie
Middenvelder Ajax liep vrijdag geen ernstige schade op aan buikwand

Twijfel bij Ajax over Klaassen: "Met een spuit spelen is sowieso geen optie"

23-01-2015 13:26
5

Het is twee dagen voor de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord nog onduidelijk of Davy Klaassen in actie kan komen, al valt de vrijdag opgelopen blessure mee. Na onderzoek is gebleken dat er geen ernstige schade is ontdekt, liet trainer Frank de Boer op de persconferentie weten.

Klaassen verliet vrijdagochtend voortijdig het trainingsveld. De middenvelder had een lichte kwetsuur aan zijn buikwand opgelopen en ging naar het ziekenhuis voor verder onderzoek. Tijdens het vooruitblikkende perspraatje ging De Boer op de situatie in. "Klaassen? Het is moeilijk in te schatten. Hij is net terug van het ziekenhuis. Er is geen ernstige schade ontdekt, dus dat is zeer positief."

Voor De Boer is het nog te vroeg om te zeggen of hij zondag tegen Feyenoord kan spelen. "We zullen de reactie af moeten wachten morgen. Het zal best lastig worden. Natuurlijk, Feyenoord is een belangrijke wedstrijd. Daarna hebben we een week waarin we goed kunnen trainen en rusten. Welke keuze ga je maken? Ga je voor deze wedstrijd omdat die belangrijk is of kijk je ook naar die periode erna? Gelukkig hebben we nog een dag extra. Met een spuit spelen is sowieso geen optie."