De Boer heeft verdediger terug en complimenteert gevaarlijk Feyenoord
De Boer wil Feyenoord genadeklap uitdelen

De Boer heeft verdediger terug en complimenteert gevaarlijk Feyenoord

23-01-2015 13:55
2

Alleen al omdat Ajax in de eerste Klassieker van dit seizoen werd weggespeeld, wil de ploeg van Frank de Boer zondag met goed spel winnen. Nicolai Boilesen keert in ieder geval terug in de basis. 

De Deense linksback miste de laatste wedstrijden van 2014 en moest ook de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar laten schieten. Tegen Feyenoord is hij er weer klaar voor. "Ja, hij speelt", verklapte De Boer vrijdag op het wekelijkse perspraatje. Of Davy Klaassen meespeelt, is nog onzeker.

Dat Feyenoord een gevaarlijke tegenstander is, staat voor De Boer vast. "Ze hebben hele goede spelers. Het zit goed in elkaar. Dat hebben ze wel bewezen in de thuiswedstrijd tegen ons. Toen hadden wij niks te vertellen. Feyenoord is gewoon een goede ploeg met spelers die het verschil kunnen maken."

Als Ajax wint, zet het de aartsrivaal op elf punten achterstand. De Rotterdammers lijken in dat geval kansloos voor de titel én tweede plaats. "Dat het dan een lastige klus voor ze wordt, is zeker. Wij hebben wel eens bewezen dat het kan, maar je zit liever niet in die situatie. Als je verliest, kan het gat met PSV zomaar zeven punten worden. Ik heb er alle vertrouwen in dat we een goed resultaat neer kunnen zetten tegen Feyenoord. Maar zo zullen zij er ook over denken. Uiteindelijk zal het middenveld zondag doorslaggevend zijn."

Op dat middenveld mist De Boer mogelijk zijn beste speler. Als Klaassen niet speelt, heeft hij een paar alternatieven. "Bazoer hebben we. En ook Zimling hebben we nog. We hebben opties, maar Davy is wel een belangrijke speler voor ons gebleken. Het zal lastig op te vangen zijn. Dat betekent dat andere jongens moeten opstaan."