Amsterdam alert rond Klassieker: Brandstichting lijkt niet onwaarschijnlijk
Burgemeester hoopt op relatief rustige dag voor de hoofdstad

Amsterdam alert rond Klassieker: "Brandstichting lijkt niet onwaarschijnlijk"

23-01-2015 20:42
2

De beladen competitiewedstrijd tussen Ajax en Feyenoord staat zondag onder hoogspanning. Na de brand in het supportershome, dat volledig is afgebrand, is met een beschuldigende vinger naar de Rotterdamse fans gewezen. Mede daarom worden er extra maatregelen getroffen.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend, maar volgens diverse Ajax-supporters is de timing vlak voor de Klassieker niet toevallig. Uit angst voor een vervelende reactie is besloten om extra veiligheidsmaatregelen toe te passen. "We weten welke gevoelens er leven en daarom treffen we meer maatregelen dan we al zouden doen", aldus burgemeester Eberhard van der Laan tegenover AT5.

"We weten dat er zorgen bestaan bij Ajax-supporters dat dit uit het Feyenoord-kamp komt. En dus kan er extra spanning zijn en daar houd je rekening mee", benadrukt Van der Laan, die niet wil zeggen welke maatregelen er worden getroffen. Er zijn sowieso geen Feyenoord-supporters welkom in de Amsterdam Arena, maar dat is al jarenlang het geval.

Vrijdag sprak Van der Laan met een vertegenwoordiger van de supporters over deze kwestie. "Ik hoop dat iedereen zijn hoofd koel houdt totdat de politie zijn onderzoek heeft afgemaakt. En ook daarna trouwens", zegt de burgervader. "Brandstichting lijkt niet onwaarschijnlijk maar je moet niet nu al uitspraken doen over de daders. De politie zoekt het allemaal uit en hopelijk vinden ze de daders."