Rutten: Zo wordt het alleen maar lastiger om de juiste beslissingen te nemen
Feyenoord-trainer verwacht lastig duel voor arbiter

Rutten: "Zo wordt het alleen maar lastiger om de juiste beslissingen te nemen"

23-01-2015 21:35
1

Bas Nijhuis is door de KNVB aangewezen om zondag de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in goede banen te leiden. Fred Rutten denkt dat de scheidsrechter het lastig zal krijgen in de Amsterdam ArenA, dit mede door recente berichten in De Telegraaf waarin werd aangegeven dat de regerend landskampioen zeven van de laatste tien wedstrijden onder zijn leiding verloor.

"We zijn allemaal mensen en de scheidsrechter is nu wel heel publiekelijk in beeld. Ik wist helemaal niets van die cijfers en ben daar ook nooit mee bezig geweest. Maar zo wordt het alleen maar lastiger voor hem om de juiste beslissingen te nemen. Ik zou niet graag in zijn schoenen staan", aldus de hoofdtrainer van Feyenoord tegenover NuSport.

Feyenoord aast, ondanks de achterstand van acht punten op Ajax, nog altijd op de tweede plaats in de eindrangschikking. "Het geloof zit wel in het team. Het is alleen jammer dat we in het begin van het seizoen zoveel gestruikeld zijn."

Een voorspelling doet Rutten niet in de aanloop naar de wedstrijd tegen de aartsrivaal. "We weten hoe Ajax speelt. Dat zal niet zo heel erg anders worden, maar ik vind het heel moeilijk te voorspellen wat voor wedstrijd het gaat worden. Interessant wordt het zeker. Dan doel ik alleen vooral op de kenners en niet op het publiek."