Telegraaf gooit olie op het vuur: 'Ajax-brand was doelgerichte actie'
Vele vingers wezen al naar Rotterdam

Telegraaf gooit olie op het vuur: 'Ajax-brand was doelgerichte actie'

24-01-2015 07:30

Bij Ajax is men vlak voor de Klassieker in schok vanwege de brand in het supportershome, dat in de nacht van donderdag op vrijdag volledig is afgefikt. Volgens De Telegraaf is de enorme brand vrijwel zeker een doelgerichte actie geweest.

Officieel worden er nog geen mededelingen gedaan over de oorzaak van de brand, maar met het oog op het beladen duel van zondag wezen vele vingers al richting Rotterdam. Bronnen vertellen dat brandweerlieden niet alleen een opengebroken deur, maar ook verschillende brandhaarden binnen hebben aangetroffen. Dat duidt op brandstichting.

Er gaan inmiddels verhalen dat de brand een wraakactie is voor de vernielingen die vorig seizoen tijdens de bekerfinale Ajax - PEC Zwolle in De Kuip in Rotterdam werden aangericht. Vanwege vuurwerk op het veld moest dat duel toen minuten worden stilgelegd.

De politie vindt het in elk geval zeker nog te vroeg om de daders in de Feyenoord-hoek te zoeken. Volgens De Telegraaf worden ook vetes met PSV-supporters en tussen Ajax-supportersgroepen onderling genoemd als mogelijke aanleiding voor de daad. Men houdt daarom alle scenario's open.