Bloedfanatieke Feyenoorders zijn niet blij dat Vermeer in ons shirt speelt
"Dan weet helemaal iedereen zeker dat zijn komst een schot in de roos is geweest"

"Bloedfanatieke Feyenoorders zijn niet blij dat Vermeer in ons shirt speelt"

24-01-2015 07:42
5

De beladen Klassieker van zondag brengt ook de rentree van Kenneth Vermeer in de ArenA met zich mee. Voor het eerst sinds zijn vertrek naar Feyenoord keert de goalie terug in Amsterdam. Bang voor de reacties is hij niet.

"Ze kunnen fluiten. Of niet. Ik hoor het wel", zegt Vermeer zaterdag in het Algemeen Dagblad. "En nee, ik hoef me in de Arena niet te bewijzen. Voor wie dan? Ik heb een verleden bij de concurrent, maar ik voel mij inmiddels Feyenoorder."

Zeker is in elk geval dat Vermeer bij het Legioen niet meer stuk kan. "Allereerst is het natuurlijk niemand ontgaan dat Vermeer gewoon geweldig presteert", geeft Ron Smit, voorzitter van de officiële supportersvereniging van Feyenoord (FSV), een verklaring.

"Maar Kenneth blijkt ook een heel normale jongen en is duidelijk niet naar de Kuip gekomen met typisch Amsterdams popiejopiegedrag. En dat acteert hij niet, hij is gewoon zichzelf." Toch is een klein deel nog niet overtuigd. "Er zijn nog altijd bloedfanatieke supporters van Feyenoord die niet blij zijn dat Vermeer in ons shirt speelt. Zoals destijds in 1984 ook lang niet iedereen blij was met de aanwezigheid van Johan Cruijff in de Kuip." 

"Hoe zich dat dan uit? Die mensen klappen bijvoorbeeld niet bij een knappe redding, zoals afgelopen zondag tegen FC Twente bij een kopbal van Corona. Maar dat deel van de supporters is niet heel groot", aldus Smit, die nog een vergelijking trekt met Cruijff.

Hij hoopt dat Vermeer aan de basis staat van de eerste landstitel sinds 1999, zoals Cruijff in 1984 cruciaal was. "Als wij van Ajax winnen, ligt alles weer open. En als Vermeer zondag weer een positieve hoofdrol opeist, weet helemaal iedereen zeker dat zijn komst een schot in de roos is geweest."