In de Klassieker schitteren spelers die later bij hun onder contract staan
"Daarom hoop ik op een heel aantrekkelijke wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord"

"In de Klassieker schitteren spelers die later bij hun onder contract staan"

24-01-2015 08:00
3

De Klassieker is buiten de grenzen nog niet aan status verloren. Het duel tussen Ajax en Feyenoord is het visitekaartje van het Nederlandse clubvoetbal in het buitenland. 

Dat zegt Edwin van der Sar zaterdag in zijn column in De Telegraaf. 'In andere landen spreekt Ajax-Feyenoord net zo tot de verbeelding als derby's in Italië of Manchester United tegen Liverpool', vergelijkt de ex-keeper de Klassieker met wedstrijden die hij zelf ook speelde.

'De namen van de spelers bij Ajax-Feyenoord klinken wereldwijd niet zo bekend in de oren, vooral omdat het grotendeels jongere spelers zijn dan in andere competities. Maar in de Klassieker, zo weten de Europese topclubs, schitteren spelers die later bij hun onder contract staan.'

Dat de Eredivisie nog altijd uitstekend kan opleiden, blijkt bijvoorbeeld wel uit de manier waarop er in de Premier League aan de weg wordt getimmerd. 'Dusan Tadic, Graziano Pelle, Eljero Elia en Toby Alderweireld bij Southampton, Daley Blind bij Manchester United, Jan Vertonghen en Christian Eriksen bij Tottenham Hotspur.'

'Die jongens bevestigen dat we in de Eredivisie goede spelers produceren. Daarom hoop ik op een heel aantrekkelijke wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. Dat is goed voor de positionering van de Eredivisie', besluit Van der Sar.