'Bieroorlog voorkwam verhuizing van afgebrand supportershome van Ajax-fans'
Raad van State moet zich uitspreken

'Bieroorlog voorkwam verhuizing van afgebrand supportershome van Ajax-fans'

24-01-2015 10:17
1

Al in 2010 werd aangekondigd dat het supportershome van Ajax naar een nieuwe plek zou verhuizen. Vijf jaar later is dat nog altijd niet gebeurd en heeft een brand ervoor gezorgd dat het pand alsnog is verdwenen. Een bieroorlog zou de oorzaak zijn van de vertraging rondom de verhuizing.

Het is de bedoeling dat het supportershome verhuist naar de zuidkant van de Arena, bij de tribunes van Vak 410. Op die manier komen er geen uitsupporters meer langs het gebouw van de fanatieke aanhang en is de openbare orde makkelijker te handhaven. 

Ondanks die plannen is er nog geen paal in de grond geslagen. Volgens Het Parool komt dat mede door hardnekkig verzet van een vastgoedondernemer die zes horecazaken rond de ArenA bezit. Hij vreest voor de veiligheid en dat lijkt zeker na de mogelijke brandstichting van afgelopen week een legitiem argument.

Daarnaast zou een 'bieroorlog' een rol spelen. De ondernemer moet zijn zaken sluiten rondom wedstrijden van Ajax, terwijl het supportershome gewoon open mag blijven. Oneerlijke concurrentie, klaagt de ondernemer, die het als pesten ziet vanwege het feit dat hij geen Grolsch schenkt.

Met enige toeschietelijkheid van de ArenA-directie zou de zaak kunnen worden opgelost, zeggen medestanders van de ondernemer in de krant. In de ArenA ontkent men echter dat de biervete de oorzaak van de vertraging is. De Raad van State spreekt zich in april uit over het geschil rond de verhuizing.