Uitermate slecht nieuws uit ziekenboeg Ajax: De Boer moet op zoek naar oplossing
Onduidelijkheid over elftal tegen Feyenoord

Uitermate slecht nieuws uit ziekenboeg Ajax: De Boer moet op zoek naar oplossing

24-01-2015 11:09
5

Ajax-trainer Frank de Boer lijkt in de cruciale Klassieker tegen Feyenoord niet te kunnen beschikken over Davy Klaassen. De middenvelder ontbreekt zaterdagochtend op de laatste training, meldt AT5.

De Boer hanteert normaal gesproken de regel dat zijn spelers de laatste training moeten meemaken om in aanmerking te komen voor een basisplek. Het heeft er dan ook alle schijn van dat de belangrijke jongeling het duel van zondag moet missen, tenzij er zondag nog een konijn uit de hoge hoed wordt getoverd.

Klaassen heeft last van zijn buikwand en onduidelijk is nog wie hem zondag gaat vervangen. Niki Zimling en Riechadly Bazoer zouden op het middenveld uit de voeten kunnen, maar De Boer overweegt ook om Lasse Schöne een linie terug te schuiven. Op die manier komt er een plek vrij voor Anwar El Ghazi.

Er zijn zaterdag honderden fans in de ArenA om het team een laatste steun in de rug te geven. Door de brand in het supportershome staat er nog meer spanning op de toch al beladen Klassieker, die ook in de titelstrijd cruciaal is. Als Ajax wint, is Feyenoord definitief uitgeschakeld. Loopt de landskampioen tegen puntenverlies aan, dan heeft PSV een ultieme kans om ver uit te lopen.