Kishna: Ik keek om me heen en zag dat iedereen stil was, de hele Kuip
"Dat gaf een lekker gevoel"

Kishna: "Ik keek om me heen en zag dat iedereen stil was, de hele Kuip"

24-01-2015 12:31

Ricardo Kishna kijkt uit naar de derde Klassieker in zijn nog jonge carrière. In maart vorig jaar debuteerde hij tegen Feyenoord in Ajax-basis en dat ging niet onopgemerkt voorbij.

Kishna liet Bruno Martins Indi zijn hielen zien, waarna Kolbeinn Sigthórsson bij de eerste paal binnentikte. Een speciaal moment voor de jonge Ajax-aanvaller, maar ook niet meer dan dat. "Ik heb niet zozeer het idee dat het grote publiek die dag kennis met mij maakte. Daar is wel iets langer voor nodig. Het was pas mijn tweede wedstrijd in de Eredivisie en de eerste in de basis", vertelt de twintigjarige Kishna op de clubsite van Ajax.

Hij kan zich die Klassieker in De Kuip nog goed heugen. "Als je zag hoe we daar aankwamen en uitgescholden werden voor alles en nog wat, was dat best pittig. Na het laatste fluitsignaal keek ik om me heen en zag ik dat iedereen stil was, het hele stadion. Op dat moment realiseerde ik me wat we voor elkaar hadden gekregen. Dat gaf een lekker gevoel en was een grote voldoening."

"Gezonde rivaliteit is goed. Zolang het niet doorslaat, heeft het wel wat. Wij weten dat het voor de supporters heel erg belangrijk is. Als spelers kijken wij er ook naar uit. Het zijn toch de leukere wedstrijden in het seizoen. Iedereen is gemotiveerd. We hebben geen peper in onze reet nodig."

De importantie van de Klassieker zat er al vroeg in bij Kishna, die op zijn vijftiende de jeugdopleiding van ADO Den Haag verruilde voor die van Ajax. Hij speelde derhalve al de nodige wedstrijden tegen de rivaal uit Rotterdam. "Ik kan me eigenlijk niet herinneren dat ik een keer van Feyenoord heb verloren. Het is de bedoeling dat in stand te houden."