De Boer vervangt Klaassen door negentienjarige aanvaller uit eigen kweek
Middenvelder definitief niet tegen Ajax

De Boer vervangt Klaassen door negentienjarige aanvaller uit eigen kweek

24-01-2015 13:01
19

Davy Klaassen is er zondag definitief niet bij in de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De middenvelder maakt geen deel uit van de achttienkoppige selectie van de Amsterdammers.

Ajax communiceerde zaterdagmiddag de achttien namen voor het duel met Ajax. Klaassen ontbreekt op de lijst. De middenvelder ondervindt nog teveel hinder van klachten aan zijn buikwand. De absentie van Klaassen zat er al even aan te komen, nadat hij zaterdag de afsluitende training voor de Klassieker moest laten schieten.

Queensy Menig is in de selectie de vervanger van Klaassen. Verwacht wordt dat Lasse Schöne een linie terugschuift en Klaasssen vervangt in de basis. Daardoor komt er in de aanval een plekje vrij voor Anwar El Ghazi. Frank de Boer kan ook kiezen voor Riechedly Bazoer en Niki Zimling. Beide spelers, dit seizoen voornamelijk actief in Jong Ajax, zitten bij de wedstrijdselectie.

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord begint zondagmiddag om 12:30 uur. De Arena is uitverkocht.

De complete Ajax-selectie:
Cillessen, Van Rhijn, Moisander, Boilesen Van der Hoorn, Sigthórsson, Kishna, Andersen, Milik, Schöne, El Ghazi, Tete, Serero, Viergever, Bazoer, Zimling, Boer, Menig.