Politie bevestigt: brand in supportershome Ajax is aangestoken
Extra maatregelen rond Klassieker

Politie bevestigt: brand in supportershome Ajax is aangestoken

24-01-2015 13:32
5

De brand in het supportershome van Ajax in Amsterdam is aangestoken. Dat meldde de politie zaterdag na onderzoek.

In het pand in de buurt van de Amsterdam ArenA was in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken. De politie begon een sporenonderzoek. Hieruit bleek dat er sprake is van brandstichting. Het pand is volledig afgebrand. Supporters van Ajax zeiden eerder al te vermoeden dat de brand was aangestoken.

De brand was voor burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam aanleiding om voor zondag extra veiligheidsmaatregelen aan te kondigen rond de voetbalwedstrijd Ajax - Feyenoord.

De wedstrijden tussen de twee clubs worden vanwege ongeregeldheden al sinds vijf seizoenen zonder supporters van de uitclub afgewerkt. In september besloten beide gemeenten de termijn te verlengen. Directe aanleiding waren de incidenten in De Kuip rond de bekerfinale tussen Ajax en PEC Zwolle in april van dit jaar, toen Ajax-fans tweemaal vuurwerk op het veld gooiden.

Het supportershome was al eerder doelwit van brandstichters. Tien jaar geleden brandde het ook uit, nadat er vuur was aangestoken. In april 2006 werden in de buurt van de Amsterdam ArenA twee mannen gearresteerd voor een poging om het supportershome in brand te steken. Ook eind 2008 woedde er een brandje.