'Feyenoord-fans droppen 'hint' na verwoestende brand in supportershome Ajax'
Onduidelijkheid rond spandoek

'Feyenoord-fans droppen 'hint' na verwoestende brand in supportershome Ajax'

24-01-2015 14:15
52

De verwoestende brand in het supportershome van Ajax maakt veel los in de aanloop naar de Klassieker van zondag. De Feyenoord-supporters lijken er niet wakker van te liggen.

Op de afsluitende training van Feyenoord voor de topper tegen Ajax werd een opvallend spandoek ontrold door een aantal fans. Met de leus 'Actie reactie, LAFCA meets karma' leek een deel van het legioen te hinten op eventuele betrokkenheid bij de brand in het supportershonk van de rivaal uit Amsterdam.

AT5 en De Telegraaf schrijven dat de Feyenoord-fans de brand 'lijken op te eisen'. Het is echter ook goed mogelijk dat een algemeen sentiment wordt gedeeld onder de Rotterdamse aanhang.

De politie bevestigde zaterdag dat de brand is aangestoken. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Het supportershome van Ajax wordt als verloren beschouwd, waarna al snel met een beschuldigende vinger werd gewezen naar de Feyenoord-supporters. Zij zouden volgens Ajacieden wraak hebben genomen voor de vernielingen tijdens de bekerfinale van vorig jaar in De Kuip.