De Boer in dubio voor 'Feyenoord': Als het aan mij ligt sta ik in de basis
"De revalidatie is heel goed gegaan"

De Boer in dubio voor 'Feyenoord': "Als het aan mij ligt sta ik in de basis"

24-01-2015 15:02
4

Nicolai Boilesen maakt aanstaande zondag in de Klassieker tegen Feyenoord mogelijk zijn rentree bij Ajax. De linksback heeft een knieblessure definitief achter zich gelaten.

Boilesen hervatte in de winterstop de training in Amsterdam en werkte de laatste weken toe naar zijn rentree. In de topper tegen Feyenoord gaat het daar mogelijk van komen. De Deen komt samen met Nick Viergever in aanmerking voor de positie van linksback.

"De revalidatie is heel goed gegaan", reageert Boilesen, die eind november geblesseerd raakte in de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain, tegenover Ajax TV. "Ze zeiden dat ik er zeker tien weken uit zou liggen, misschien wel twaalf. We zijn nu acht weken verder, dus het is hartstikke mooi dat het sneller gaat. Ik heb de hele week getraind, nu is het aan de trainer. Als het aan mij ligt sta ik in de basis."

Boilesen kijkt uit naar de Klassieker van zondag in de Arena. "Feyenoord doet het als team goed. Ze zijn echt een collectief, maar ik denk dat wij als team beter zijn. Ik hoop echt dat we in de Arena met 50.000 man achter ons gewoon die drie punten pakken."