Gudelj baalt van 'defensief' spel: We staan niet voor niets hoog op de ranglijst
Ploeg van trainer Van den Brom drukt niet door na openingstreffer

Gudelj baalt van 'defensief' spel: "We staan niet voor niets hoog op de ranglijst"

25-01-2015 08:28
6

Nemanja Gudelj was zaterdagavond wederom trefzeker voor zijn werkgever AZ, maar tevreden was hij zeker niet. AZ kwam niet verder dan een puntendeling tegen PEC Zwolle (1-1) en ging overduidelijk na de openingstreffer niet op zoek naar een tweede treffer, dit tot ongenoegen van de middenvelder.

"In de eerste helft speelden wij niet goed, toen hadden ze meer balbezit en wisselden steeds van kant. Daar hadden wij het moeilijk mee. In de tweede helft beginnen we goed en krijgen we een paar kansen. Die maken we niet af en dan zie je Zwolle langzaam in hun spel komen. Voor ons was het toen de tweede helft vorderde zaak dat we niet zouden verliezen. Op het einde speelden wij daarop", aldus Gudelj tegenover de camera van FOX Sports.

AZ liep weer achteruit nadat het vroeg op voorsprong was gekomen. Ook Gudelj was na afloop van mening dat zijn ploeg meer druk had moeten zetten na de openingstreffer. "Dat denk ik wel. Ik denk dat we daar zeker ook de spelers voor hebben. Wanneer we een doelpunt maken moeten we niet terugzakken of afwachten, maar voor de 2-0 gaan. Ik denk dat AZ een club is die dat moet doen. We staan niet voor niets hoog op de ranglijst. We hadden PEC zeker moeten killen, maar dat is niet gebeurd."