Klassieker LIVE: Ajax en Feyenoord sinds 1978 weer doelpuntloos (gesloten)
Beladen onderonsje in Amsterdam

Klassieker LIVE: Ajax en Feyenoord sinds 1978 weer doelpuntloos (gesloten)

25-01-2015 14:21
86

Dé wedstrijd in deze speelronde van de Eredivisie is zonder twijfel Ajax - Feyenoord. De Klassieker wordt zondag om 12:30 uur gespeeld. VoetbalPrimeur houdt je op de hoogte van alles wat er in de Arena gebeurt!

14.20: Het is over en uit in de Arena. Voor het eerst sinds 1978 blijft de Klassieker doelpuntloos.

14.18: Nog een kans voor Schöne, maar Wilkshire blokt de poging van de Deen.

14.17: De kans is klein dat er nog een winnaar uit de bus komt. Nul kansen in de slotfase. De blessuretijd bedraagt drie minuten.

14.10: Nog tien minuten te gaan. Feyenoord heeft niks aan een doelpuntloos gelijkspel en wisselt aanvallend. Vilhena vervangt El Ahmadi. Ook Ajax moet winnen, maar kúnnen de Amsterdammers nog?

14.07: En daar is Toornstra. Vanuit buitenspelpositie kopt hij de bal recht in de handen van Cillessen. Dit zijn kansen, hoor.

14.04: Wat een kans, weer voor Feyenoord. Boëtius kopt de bal in, maar nota bene zijn eigen teamgenoot Kazim haalt 'm van de lijn!

14.02: Eerder vanmiddag vochten Kazim en Moisander al een robbertje uit.

 

14.01: Het wordt wat onaardiger. Boëtius gaat door op Cillessen, die daar niet van gediend is. De doelman van Ajax maakt vervolgens ook ruzie met Toornstra. Resultaat: geel voor Boëtius.

13.57. Daar is-ie dan: het eerste werk voor Vermeer. De doelman van Feyenoord moet handelend optreden na een scherpe voorzet van Van Rhijn, die bijna wordt binnengetikt door Sigthórsson.

13.54: De tweede wissel bij Ajax (Zimling voor Bazoer) en de eerste gele kaart (Kongolo loopt Cillessen in de weg) staan genoteerd.

13.51: El Ahmadi en Clasie zetten de lijnen uit in de Arena. Ajax wordt bij vlagen scheel getikt.

13.49: Opvallende statistieken tot nu toe: Feyenoord vijftien schoten, Ajax slechts twee. We wachten nog op de eerste goal.

13.47: Een lange periode van Feyenoord-balbezit eindigt in de handen van Cillessen. Toornstra zorgt voor de eerste serieuze doelpoging van de tweede helft.

13.40: De eerste tien minuten na rust zijn een one-man-show van Serero. De kleine middenvelder is overal en gaat als een stofzuiger over het veld.

13.32: De bal rolt weer in de tweede helft. Eén wissel: Sigthórsson vervangt de onzichtbare Milik.

13.25: De statistieken van de Klassieker na 45 minuten. (via FOX Sports)

13.23: Terwijl Ajax en Feyenoord in de kleedkamers zitten, worden Daley Blind en Toby Alderweireld uitgezwaaid door het thuispubliek. De twee spelen nu respectievelijk bij Manchester United en Southampton.

13.18: Feyenoord is dit seizoen al anderhalve wedstrijd beter dan Ajax. Doelpunten laten echter op zich wachten.

13.16: Het is rust. Ajax en Feyenoord gaan de kleedkamers in met een 0-0 ruststand.

13.13: Frank de Boer gaat ingrijpen. Kolbeinn Sigthórsson warmt zich op aan de zijlijn, waarschijnlijk om Milik te vervangen. De Pool komt aanvallend niet in het stuk voor.

13.09: Weer een giga-kans voor Feyenoord! Boëtius passeert Cillessen uit een corner, maar Milik haalt de bal zonder het zelf te weten van de lijn. Kort daarna schiet Kongolo naast.

13.04: De rust is teruggekeerd. Feyenoord heeft de bal en houdt Ajax op eigen helft. De Amsterdammers komen niet in hun spel. De teller staat op één échte kans, voor Kazim.

12.54: Ha, mooi om te zien: het haantjesgevecht tussen Kazim en Moisander. Het tempo wordt intussen ook omhoog geschroefd. Passie, beleving, vuur, het zit er nu allemaal in.

12.51: Gigantische kans voor Kazim-Richards, maar Cillessen redt Ajax. De bal komt na een scrimmage voor de voeten van de geheel vrijstaande Feyenoord-spits, die Cillessen op zijn weg vindt.

12.49: Ruim een kwartier geleden: het moment dat Kenneth Vermeer onder een striemend fluitconcert het veld op komt. Even kijken en maar snel doorlopen.

12.45: Het is nog geen hoogstaande pot in de Arena. De spanning is voelbaar en mogelijkheden zijn schaars. Feyenoord jaagt op, Ajax is te onrustig in balbezit. Van het slappe schot van Bazoer wordt het publiek ook niet warm.

12.39: Kazim-Richards sticht het eerst doelgevaar namens Feyenoord, nadat Milik dat al deed aan de andere kant. Het schot van de Feyenoord-spits wordt gestopt door Cillessen.

12.34: Ja, beide ploegen gaan elkaar niets cadeau geven vandaag. Van Rhijn komt hard in op Boëtius, die woedend reageert op de Ajax-back.

12.30: Scheidsrechter Bas Nijhuis fluit voor de aftrap. De Klassieker is begonnen. Fijne wedstrijd iedereen!

12.27: Ajax en Feyenoord komen het veld op. Feyenoord vecht voor de laatste kans om de landstitel, Ajax moet in het spoor van koploper PSV blijven.

12.23: Gelukkig. Mascotte Ezra vindt het na 1790 keer hooghouden mooi geweest. De spelers komen zo het veld op!

12.19: Ondertussen hele andere problemen in de Arena. De aftrap moet mogelijk worden uitgesteld door een Ajax-talent, dat al ruim een kwartier de bal onverstoorbaar hooghoudt rond de middenlijn.

12.10: Kenneth Vermeer hoeft niet te rekenen op een warm onthaal in de Arena. Terecht?

12.00: Frank de Boer heeft er zin in. Nog een half uur tot de aftrap.

11.58: De aankomst van de Feyenoord-spelers in een regenachtig Amsterdam, eerder op de ochtend.

 

VIDEO: De spelers van #Feyenoord betreden de Arena. #Klassieker #ajaFEY

Een video die is geplaatst door Feyenoord (@feyenoord.rotterdam) op

11.46: Riechedley Bazoer begint verrassend aan de klassieker tegen Feyenoord. De achttienjarige middenvelder vervangt de geblesseerde Davy Klaassen rechts op het middenveld.

Lasse Schöne speelt op zijn vertrouwde positie rechts in de aanval. Frank de Boer had Schöne ook op het middenveld kunnen laten voetballen. Hij had dan een plaats vrij gemaakt voor Anwar El Ghazi in de aanval.

De basisformatie van Ajax telt verder weinig verrassingen. De van een knieblessure herstelde linksback Nicolai Boilesen keert terug in de basisformatie. Mike van der Hoorn vervangt opnieuw de gekwetste Joël Veltman.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander en Boilesen; Bazoer, Serero en Andersen; Schöne, Milik, Kishna.

11.44: De opstelling van Feyenoord is binnen. Luke Wilkshire begint zondag aan de uitwedstrijd tegen Ajax. De rechtsback krijgt de voorkeur boven Khalid Boulahrouz, die vorige week tegen FC Twente nog mocht beginnen.

Wilkshire mag zich in de ArenA belasten met de bewaking van de snelle Ricardo Kishna. Trainer Fred Rutten past zijn ploeg verder niet aan tegen Ajax. Hij kiest voor de spelers die vorige week het vertrouwen kregen tegen FC Twente. Dat betekent ook dat Kenneth Vermeer het doel verdedigt in het voor hem zo bekende stadion in Amsterdam.

Opstelling Feyenoord: Vermeer; Wilkshire, Van Beek, Kongolo en Nelom; El Ahmadi, Immers en Clasie; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

11.30: Welkom in het LIVE-blog van de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. Discussieer mee in het reactiesysteem. Over een uurtje trappen we af!