Balotelli weer onder vuur in Engeland: Hij was niet geblesseerd
"Het is lastig voor Mario, het team doet het goed"

Balotelli weer onder vuur in Engeland: "Hij was niet geblesseerd"

25-01-2015 12:43
3

Mario Balotelli heeft nog niet kunnen imponeren in dienst van Liverpool FC. De aanvaller moet verbeteren, vindt zijn manager Brendan Rodgers. De oefenmeester selecteerde de Italiaan dan ook niet voor het FA Cup-duel met Bolton Wanderers (0-0).

Rodgers gaf aan ruim een uur te hebben gesproken met Balotelli over diens rol in het team. De spits past volgens de manager niet in het systeem van Liverpool en moet harder werken, stelt Rodgers. "Hij was niet geblesseerd, maar hij behoorde gewoon niet tot mijn selectie", doelde de trainer op zijn wedstrijdselectie voor het duel met Bolton.

"Hij weet precies wat er gevraagd wordt om tot de selectie te behoren", was Rodgers duidelijk in de Engelse media. Balotelli was er door ziekte ruim een week niet bij, maar dat was dus niet de reden dat hij door zijn trainer buiten de selectie werd gelaten. "Niemand krijgt een voorkeursbehandeling."

"Je ziet de agressie in ons spel en dat we als team veel drukzetten. Als je dat niet kan brengen, maak je geen deel uit van ons team dat iets probeert te bereiken", vervolgt Rodgers. "Het is lastig voor Mario, het team doet het goed. Hij begreep het dan ook volledig. Er wordt meer van hem gevraagd."