Spelersrapport Ajax-Feyenoord: Clasie beste Feyenoorder, veel Ajax-manco's
Ajax en Feyenoord in rapport

Spelersrapport Ajax-Feyenoord: Clasie beste Feyenoorder, veel Ajax-manco's

25-01-2015 15:09
12

Feyenoord liet zondag een enorme kans liggen om aartsrivaal Ajax voor het eerst in tien jaar in eigen huis te verslaan (0-0). VoetbalPrimeur maakt rapport op na de teleurstellende Klassieker.

Ajax:

Wedden

Meer odds

Jasper Cillessen - 7: De doelman was bij Ajax een van de weinige spelers die goed speelde. Voorkwam met een knappe redding de 0-1 van Colin Kazim-Richards.

Ricardo van Rhijn - 6: Bleef redelijk op de been tegen Jean-Peal Boetius. Aan opkomen is Van Rhijn amper toegekomen.

Mike van der Hoorn - 4,5: Was in de eerste helft onzeker in de duels, maar vooral in opbouwende zin was het dramatisch. Zwak optreden van de oud-speler van FC Utrecht.

Niklas Moisander - 5,5: Slaagde er niet om de middenvelders te bereiken, iets wat van hem verwacht mag worden.

Nicolai Boilesen - 5: Speelde slordig en leed te vaak onnodig balverlies. In de tweede helft was het pijpje van de Deen vrij snel leeg.

Thulani Serero - 7,5: Aan hem lag het niet bij Ajax. De Zuid-Afrikaan jaagde Feyenoord op en vulde zijn rol als 'zes' perfect in.

Riechedly Bazoer - 5,5: Onzichtbaar. De Klassieker was nog wat te hoog gegrepen voor hem, maar dat kun je de achttienjarige Bazoer amper verwijten.

Lucas Andersen - 5: Veel gedraai, weinig dreiging. Andersen werd op kracht verslagen door Lex Immers. Voetballend kon Andersen zijn stempel niet drukken.

Ricardo Kishna - 5: Kwam heel weinig in het spel voor, net als zijn collega-aanvallers. Dat kwam deels door het lage aantal ballen die hij kreeg.

Arek Milik - 4: Werd nog wel gezocht, maar kon bijna geen bal vasthouden. De vorm van Milik is al een tijdje ver te zoeken.

Lasse Schöne - 5: Op de linkerflank blijft Schone een stuk minder dan aan de rechterkant. Vaak is hij in de grote wedstrijden beslissend, nu kon hij niets uitrichten.

Invallers:
Kolbeinn Sigthórsson - 5: Als hij een bal kreeg was het iets minder hopeloos dan bij Milik, maar ook Sigthórsson kwam amper in het spel voor.

Niki Zimling - speelde te kort voor een beoordeling
Nick Viergever - speelde te kort voor een beoordeling

Feyenoord:

Kenneth Vermeer - 7: Had weinig tot niets te doen. Onderschepte in de tweede helft een voorzet van Kishna. Zijn uittrappen waren als altijd perfect.

Luke Wilkshere - 7: Kreeg de voorkeur boven Boulahrouz en maakte dat waar. Hield Schone in de tang.

Sven van Beek - 7: Eerst Milik en daarna Sigthorsson kregen tegen de Feyenoord-defensie geen voet aan de grond. Van Beek was prima.

Terence Kongolo - 7: Kende net als Van Beek een probleemloze Klassieker. Voor het eerst in jaren kreeg Feyenoord geen tegentreffer tegen Ajax. Kongolo had voor rust zelfs raak kunnen koppen uit een hoekschop.

Miquel Nelom - 7: Hield Kishna eenvoudig uit de wedstrijd. Het was voor Feyenoord jammer dat Nelom niet wat meer gevaar met zijn voorzetten kon uitrichten.

Jordy Clasie - 8: De man van de wedstrijd. Was overal op het middenveld en liet zijn tegenstanders van Ajax geen ruimte. Clasie is klaar voor een stap hogerop.

Karim El Ahmadi - 7,5: Het middenveld van Feyenoord was baas in de Arena. Met driehoekjes en sterk positiespel werd een gigantisch overwicht gerealiseerd. El Ahmadi speelde daar wederom een belangrijke rol in.

Lex Immers - 7: Won het persoonlijke duel met Andersen, had alleen wat vaker voor de goal moeten komen. Dat deed hij in de eerste helft, maar zijn kopbal was te hoog.

Jens Toornstra - 6,5: Kreeg een opgelegde kans om voor de eerste Feyenoord-zege in tien jaar in de Arena te zorgen, maar kopte slap in. Speelde een ruime voldoende, maar kon beter.

Colin Kazim-Richards - 4,5: De bal vasthouden en doorspelen ging nog wel, maar als hij bij het doel van de tegenstander komt wordt het een stuk minder. Had de 0-1 moeten maken in de eerste helft en voorkwam onbedoeld een doelpunt van Boetius. Zwakke beurt van Kazim.

Jean-Paul Boëtius - 5,5: De enige echte buitenspeler van Feyenoord zorgde voor te weinig gevaar, al leek hij in de tweede helft op weg naar de 0-1. Werd neergetrokken door Van Rhijn, maar Bas Nijhuis vond het geen overtreding.

Invallers:
Tonny Vilhena - speelde te kort voor een beoordeling
Bilal Basacikoglu - speelde te kort voor een beoordeling