Boëtius wraakt Milik en Kazim-Richards: Meer geluk dan wijsheid, ongelooflijk
"Nee, dat neem ik hem niet kwalijk"

Boëtius wraakt Milik en Kazim-Richards: "Meer geluk dan wijsheid, ongelooflijk"

25-01-2015 15:59

Jean-Paul Boëtius stond twee keer op het punt van juichen, maar twee keer zag hij een zekere goal voorkomen worden. Arek Milik en Colin Kazim-Richards schoten Jasper Cillessen te hulp in de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (0-0).

Boëtius werd na afloop geconfronteerd met de twee megakansen. "Dat Milik die bal tegen zijn hoofd kreeg, was voor hem meer geluk dan wijsheid. Zoveel pech, ongelooflijk", aldus de linksbuiten, die in de tweede helft een ploeggenoot op zijn weg vond. "In de tweede helft kopte ik de bal richting de lange hoek, precies waar Colin op dat moment stond. Nee, dat neem ik hem niet kwalijk. Het heeft geen enkele zin om de schuld bij één of meerdere medespelers te leggen."

Wedden

Meer odds

Ook in de slotfase eiste Boëtius een hoofdrol op. Hij was op weg naar een goede kans, totdat hij werd gestuit door Ricardo van Rhijn. Arbiter Bas Nijhuis zag er niets in en liet doorspelen. "Dat was een overtreding", reageert de Feyenoorder. "Dat gaf Ricardo later ook toe tegen mij. Heel zuur, maar daar schieten we nu niks meer mee op. Het is heel frustrerend dat we ondanks ons grote overwicht niet hebben gescoord."

"De opdracht was om hier met lef en durf te spelen, daarin zijn we zeker geslaagd. We voelden ons sterk en zelfverzekerd, dat was ook terug te zien in ons spel. Ik geloof dat alle statistieken in ons voordeel spreken, behalve dan de uitslag. Hoe zuur dat ook is, we moeten uit ons optreden van vandaag toch vertrouwen putten voor de komende weken."