Emoties lopen hoog op in Klassieker: Hij moet niet tegen mij gaan schreeuwen
"Op het veld sta ik mijn mannetje wel"

Emoties lopen hoog op in Klassieker: "Hij moet niet tegen mij gaan schreeuwen"

25-01-2015 16:37
20

Jasper Cillessen was op verschillende momenten de reddende engel voor Ajax in de Klassieker tegen Feyenoord. Maar niet alleen met zijn reddingen wekte hij irritatie bij Feyenoord.

Colin Kazim-Richards ergerde zich dood aan de doelman, die wat in het oor van de spits fluisterde na diens derde gemiste kans. Wat Cillessen zei, wilde hij na afloop niet bekendmaken. "Dat laat ik op het veld. Binnen de lijnen gaat er een knop om en als we van het veld zijn gestapt, gaat die weer terug", legt hij uit aan De Telegraaf.

Cillessen botste in de slotfase ook met Jens Toornstra. De reactie van de Feyenoorder, na een overtreding van Boëtius, was over de grens, vond de Ajacied. "Hij begint te schreeuwen dat ik niet word geraakt, maar op de beelden is te zien dat dat wel gebeurde. Hij moet niet tegen mij gaan schreeuwen. Op het veld sta ik mijn mannetje wel."

Cillessen was één van de weinige Ajax-spelers die wel zijn niveau haalde. Net als Frank de Boer wees hij na afloop op de lamlendigheid bij zijn ploeggenoten. "Als je ziet hoe simpel we een aantal keren van de bal werden gelopen... dat mag niet gebeuren. Hij heeft daar zeker gelijk in. We moeten de druk op PSV houden en winnen in Eindhoven en dan hopen op een misstap."