Nijhuis krijgt complimenten na Klassieker: Je weet dat het duels op zich zijn
Leidsman ziet weinig discussievoer ontstaan

Nijhuis krijgt complimenten na Klassieker: "Je weet dat het duels op zich zijn"

25-01-2015 18:21
23

Bas Nijhuis heeft een goed gevoel overgehouden aan de doelpuntloze Klassieker tussen Ajax en Feyenoord. De scheidsrechter liet veelvuldig doorspelen en besloot slechts twee gele kaarten uit te delen, aan Terence Kongolo en Jean-Paul Boëtius.

Nijhuis verklaarde 'met een goed gevoel terug naar huis' te rijden. "Een wedstrijd waar je misschien wel meer van verwacht, met misschien wel meer doelpunten en alles erop en eraan", blikte de leidsman terug bij RTV Oost. "Maar ja goed, als je een wedstrijd hebt waar na afloop over de scheidsrechter weinig te praten is, dan is het voor mij wel een lekker gevoel."

Wedden

Meer odds

"Dat was wel een beetje de insteek", aldus Nijhuis. "Ik heb natuurlijk de ervaring dat ik twee keer zo'n wedstrijd heb gehad, uit en thuis, en dat weet je wel dat het wedstrijden op zich zijn. Ik had zoiets van: 'Ik probeer het wel een wedstrijd te laten worden'. Dat heb ik wel gedaan en ik moet zeggen dat de spelers daar ook heel goed mee omgingen."

Nijhuis kijkt daarbij niet alleen in de spiegel. "Dat is ook wel een compliment waard aan die jongens, dat ze dat hebben gedaan en daardoor kun je het ook een wedstrijd laten worden."