Als Ajax de kansen had gehad die wij kregen, dan hadden zij wel gescoord
Rotterdammers laten opgelegde kansen onbenut in Amsterdam

"Als Ajax de kansen had gehad die wij kregen, dan hadden zij wel gescoord"

25-01-2015 20:37
20

Feyenoord heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het bezoek aan de Amsterdam Arena. De Rotterdammers bleven steken op een 0-0 gelijkspel bij Ajax, nadat het talloze kansen creëerde om de volle buit mee te nemen. Karim El Ahmadi baalt van dat feit.

"We hebben onszelf echt te kort gedaan. We waren duidelijk de bovenliggende partij", zegt de middenvelder op NU.nl. Vooral het gebrek aan slagvaardigheid voor het doel van de aartsrivaal zorgde voor onvrede. "Dit is niet de eerste wedstrijd waarin we verzuimen te scoren. Wij waren onze eigen tegenstander vandaag. Als Ajax de kansen had gehad die wij kregen, dan hadden zij wel gescoord."

Feyenoord is door het puntenverlies zo goed als zeker uitgeschakeld voor de landstitel. Het verschil met nummer twee Ajax bedraagt nu acht punten, waar koploper PSV zelfs veertien punten voorsprong heeft. El Ahmadi: "Ik heb PSV zaterdagavond van Cambuur zien winnen. Ze speelden niet goed, maar scoorden wel. Daarom is PSV vandaag de lachende derde."

Toornstra
Jens Toornstra merkte dat landskampioen Ajax genoegen nam met de puntendeling. "Dat zegt iets over ons", concludeerde hij trots. "We waren hier dominant. Het leek wel of Ajax bang was voor ons. We hadden echt moeten winnen."