België reageert vol afschuw op 'wansmakelijk en onaanvaardbaar' spandoek
Fans van Luik gaan te ver

België reageert vol afschuw op 'wansmakelijk en onaanvaardbaar' spandoek

25-01-2015 22:09
9

In België is vol afschuw gereageerd op het spandoek dat zich zondagmiddag ontvouwde op de tribunes van Sclessin, het stadion van Standard Luik. Daar kwam Steven Defour op bezoek. De middenvelder speelde in het verleden bij die club, maar kwam nu in actie voor Anderlecht.

Op het spandoek is vol afschuw gereageerd. De kans is bovendien groot dat de KBVB, de Belgische voetbalbond, maatregelen gaat nemen. 'Wansmakelijk en onaanvaardbaar spandoek. Hier bestaat geen reglement over, maar we bekijken wat we wel kunnen doen', twitterde Bob Madou, business director bij de KBVB. Madou was niet die enige die zich op het sociale platform uitliet over het grote doek.

'Walgelijke tifo bij Standard Luik tegen Anderlecht, voor de ogen van duizenden kinderen. Hopelijk gaat het niet weer gebeuren', liet competitiemanager Thibault De Gendt weten via Twitter. Philippe Muyters, de Vlaamse minister van Sport, boog zich eveneens over de zaak. 'Verwerpelijk spandoek. Ik verwacht een harde reactie van de club. Dit hoort niet bij sport.'