Cruijff schrikt van Ajax: 'Het lijkt alsof het een uitwedstrijd is geweest'
Oud-voetballer schrikt van 0-0 in eigen huis

Cruijff schrikt van Ajax: 'Het lijkt alsof het een uitwedstrijd is geweest'

26-01-2015 07:09
7

Ajax heeft zondag geen goede indruk gemaakt op Johan Cruijff. De regerend landskampioen wist in eigen huis niet te overtuigen en speelde in de Klassieker met 0-0 gelijk tegen Feyenoord.

'Helaas was het voor mij niet mogelijk om vanuit mijn Afrikaanse vakantieadres Ajax - Feyenoord te volgen', schrijft de legendarische nummer veertien maandag in zijn column voor De Telegraaf. 'Dus in details treden wordt dit keer moeilijk. Toch voelt een Klassieker die in 0-0 eindigt nooit prettig.'

'Verder ben ik normaal gesproken nooit zo onder de indruk van statistieken, maar als ik nu zie hoe vaak er door Ajax op doel is geschoten, hoeveel corners er zijn geweest en hoeveel balbezit de ploeg had, dan schrik ik toch een beetje. Het lijkt alsof het een uitwedstrijd is geweest', besluit Cruijff.

Het is voor de Cruijff de tweede keer dit seizoen dat hij Ajax niet goed ziet spelen tegen Feyenoord. In de vorige editie, in Rotterdam, won Ajax weliswaar met 0-1, maar was het Feyenoord dat de betere was. Toch hoeven de Amsterdammers niet te klagen, want de oogst na beide Klassiekers dit seizoen is vier punten.