Vermeer gaat het Cillessen lastig maken bij Oranje: Heel erg vooruitgegaan
Van Marwijk ziet Vermeer groeien

Vermeer gaat het Cillessen lastig maken bij Oranje: "Heel erg vooruitgegaan"

26-01-2015 09:00
27

Bert van Marwijk heeft het idee dat Jasper Cillessen de hete adem van Kenneth Vermeer bij het Nederlands elftal in zijn nek voelt. Dat zei de trainer zondagavond bij Studio Voetbal.

Cillessen is ook onder bondscoach Guus Hiddink de eerste keus in het doel bij Oranje. Nu Vermeer echter naar Feyenoord is verkast en wekelijks een goede prestaties aflevert, krijgt hij binnenkort wellicht een kans van Hiddink. "Hij komt heel erg dichtbij. Vermeer was altijd wat onrustig, maar hij heeft wel ongelooflijke reacties. Hij maakte spectaculaire reddingen, maar ook grote fouten", blikte Van Marwijk terug.

In die wisselvalligheid is inmiddels verandering gekomen. "Nu geeft hij meer rust aan zijn verdediging. Hij is heel erg vooruitgegaan", aldus Van Marwijk, die geen goed woord over had voor de provocaties van Cillessen in de Klassieker. Onder meer tegenover Colin Kazim-Richards. "Het was een beetje overspannen gedrag en dat was helemaal niet nodig. En met Kazim kan hij volgens mij beter geen ruzie zoeken…"