Larsson maakt Wallace het leven zuur tijdens Heerenveen-Vitesse

De Eredivisie-flops van dit weekend: Ajax en Vitesse hofleverancier
Deze spelers zakten door de ondergrens

De Eredivisie-flops van dit weekend: Ajax en Vitesse hofleverancier

26-01-2015 11:20
11

Speelronde negentien zit erop. Naast alle uitblinkers waren er ook diverse spelers die zwaar tegenvielen. Tijd dus voor de flops van afgelopen weekend.

Arek Milik (Ajax)
De euforie rond de Poolse spits van Ajax is gaan liggen. Milik staat al meerdere wedstrijden droog en viel in de Klassieker vooral op door zijn onhandigheid.

Colin Kazim-Richards (Feyenoord)
Het was niet de Klassieker van de spitsen, want ook Kazim-Richards kende een dramatische middag. Aan de bal was hij nog prima, maar bij de goal van Ajax was het dramatisch.

Leonard Nienhuis (SC Cambuur)
De doelman van Cambuur zag er tegen PSV niet goed uit bij de goal van Memphis Depay. Hij liet zich wel erg makkelijk verschalken door het kopballetje van de aanvaller.

Aron Jóhannsson (AZ)
Jóhannsson is al een tijd weer fit, maar is nog lang niet de oude. Ook tegen PEC Zwolle (1-1) was de tot Amerikaan genaturaliseerde IJslander onzichtbaar.

Michiel Kramer (ADO Den Haag)
Bij een 0-0 stand kreeg de topschutter van ADO een prima kans op de openingstreffer. Deze keer liet zijn torinstinct hem in de steek. Luttele minuten later kwam ADO met tien man te staan en was de middag verloren.

Jarchinio Antonia (FC Groningen)
2015 is nog niet het jaar van Antonia. Vorig weekend was hij de schlemiel door twee enorme kansen tegen Ajax om zeep te helpen. Tegen FC Utrecht was hij niet veel beter.

Wallace (Vitesse)
De rechtsback van de Arnhemmers werd dol gedraaid door de aanvallers van sc Heerenveen. Je kunt je afvragen of Kelvin Leerdam geen betere rechtsback dan Wallace is.

Rochdi Achenteh (Vitesse)
Ten opzichte van Patrick van Aanholt is Vitesse er dit seizoen flink op achteruit gegaan met Achenteh. Hij speelde net als bijna heel Vitesse op een bedroevend niveau in het Abe Lenstra Stadion.

Mike van der Hoorn (Ajax)
Terug van weggeweest in deze rubriek. Van der Hoorn was in de opbouw dramatisch tegen Feyenoord. Ook verdedigend oogde het allemaal niet overtuigend.