'Mooie speler' langer bij Ajax: Zijn spel levert steeds meer rendement op
Talent Nouri zet krabbel tot medio 2018

'Mooie speler' langer bij Ajax: "Zijn spel levert steeds meer rendement op"

26-01-2015 13:02
13

Het was eigenlijk al beklonken, maar maandag zette Ajax-talent Abdelhak Nouri dan ook daadwerkelijk zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis. De speler van de A1 ligt nu tot medio 2018 vast bij de Amsterdammers.

Nouri (17) was met de hoofdmacht mee op trainingskamp naar Qatar en bereikte daar een akkoord over verlenging. Sinds maandag staat dat ook zwart op wit. "Ik ben ontzettend blij dat het nu rond is", zegt de middenvelder op de website van Ajax. "Je weet al lang dat deze dag komt. Om het contract te tekenen in het bijzijn van mijn familie maakt het extra bijzonder. Er is de afgelopen weken al veel op me afgekomen. Gelukkig kon ik mij blijven focussen."

Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk was net als Nouri blij. "Appie is een speler voor wie je graag naar het stadion komt", reageert de oud-international. "Hij is een mooie speler om naar te kijken. Appie is heel creatief en wendbaar, iemand die vanuit zijn intuïtie speelt en razendsnel de oplossingen vindt. Dat laatste is zeker ook zijn kracht. Hij past zich heel snel aan de omstandigheden aan."

"We hebben in de jeugdopleiding ook individueel veel aandacht aan hem besteed", vervolgt Jonk. "Er valt wat betreft individuele ontwikkeling veel winst te behalen. Maar je ziet dat zijn spel steeds meer rendement oplevert. Het wordt in deze fase ook steeds belangrijker om een koppeling te maken met het rendement. Ik ben blij met de goede stappen die hij tot nu toe heeft gemaakt. Net zo goed dat ik natuurlijk blij ben dat Appie voor Ajax kiest. Hij weet heel goed welke weg hij wil bewandelen."