'Feyenoord en FC Twente bieden Arsenal-aanvaller contract aan'
Speler weegt opties af en kan ook in Engeland blijven

'Feyenoord en FC Twente bieden Arsenal-aanvaller contract aan'

26-01-2015 15:28
24

Feyenoord en FC Twente zijn nog steeds geïnteresseerd in Arsenal-speler Chuba Akpom. Volgens de Engelse krant The Telegraph hebben beide Nederlandse club de speler een contract aangeboden.

Akpom heeft bij Arsenal een aflopende verbintenis. De spits kan die verlengen, maar hij is er niet zeker van dat hij in het Emirates Stadium voldoende kansen krijgt. Een vertrek is derhalve een reële optie. Ook Borussia Dortmund probeert Akpom vast te leggen.

Afgelopen weekend kwam Akpom voor de vierde keer in actie voor het eerste elftal. Dat deed hij in de met 2-3 gewonnen FA Cup-wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion. In Noord-Londen kan hij een nieuwe driejarige verbintenis tekenen. Akpom speelt al sinds zijn zesde voor Arsenal. Wenger wil hem er graag bijhouden en heeft de spits toegezegd dat hij zijn kans gaat krijgen als hij blijft.

Akpom beseft echter ook dat de concurrentie met Olivier Giroud, Danny Welbeck en Alexis Sanchez gigantisch is. Een verhuurperiode is door het vertrek van Yaya Sanogo en Lukas Podolski uitgesloten. Afgelopen zomer toonden FC Twente en Feyenoord ook interesse. Die poging liep toen op niets uit.

Volgens The Telegraph hebben ook Manchester City, Liverpool, Tottenham Hotspur en Everton Akpom genoteerd als mogelijke versterking.