Feyenoord wacht af: 'Te vergelijken met iemand die wil gaan bungeejumpen'
Imposant project gaat de volgende fase in

Feyenoord wacht af: 'Te vergelijken met iemand die wil gaan bungeejumpen'

26-01-2015 18:10
5

Bouwbedrijf BAM heeft voldoende gedetailleerde gegevens aangeleverd om de komende weken te kunnen berekenen of de vernieuwbouwplannen van De Kuip haalbaar zijn. Volgens Feyenoord zal deze ingewikkelde materie 'naar verwachting begin maart' worden afgerond.

Feyenoord hoopt na de ingrijpende verbouwplannen voldoende geld over te houden om de begroting 'flink omhoog te stuwen', waardoor het structureel kan concurreren met Ajax en PSV alsmede de Europese subtop. Begin maart hopen de Rotterdammers te horen of het beoogde plan te financieren is en geëxploiteerd kan worden, zo luidt het bericht op de clubwebsite.

René van Ierschot, die in de raad van commissarissen van het stadion zit, is hoopvol over de voortgang van het imposante project. "We zijn inmiddels echt een heel eind op weg, maar kunnen nog geen onomkeerbare besluiten nemen. Je zou het proces en de fase waarin we nu zitten kunnen vergelijken met iemand die van plan is te gaan bungeejumpen."

"Na lang puzzelen weet de sportman inmiddels hoe hoog de brug is waarvan hij zou willen springen en ook hoe lang het koord is dat om de enkels zit. Echter om brokken te voorkomen is het voor hij gaat springen nog wel zaak dat hij exact weet hoeveel rek er in het elastiek zit", zegt Van Ierschot, die kalm blijft. "Voor speculeren over de uitkomst is het echt nog te vroeg."