Cillessen minder dan Vermeer: 'Komt gemaakt over, hij probeert de man te zijn'
"Technisch en tactisch zijn het allebei Ajax-keepers, dat is duidelijk"

Cillessen minder dan Vermeer: 'Komt gemaakt over, hij probeert de man te zijn'

26-01-2015 20:14
19

Ajax en Feyenoord speelden zondag in een weinig vermakelijke Klassieker met 0-0 gelijk. De Rotterdammers hadden het betere van het spel én de betere keeper onder de lat staan, oordeelde Stanley Menzo.

De oud-doelman van Ajax werd bij Afkicken, een online voetbalpraatprogramma, gevraagd naar het verschil tussen Jasper Cillessen van Ajax en Kenneth Vermeer van Feyenoord. "Misschien komt Cillessen op dit moment gemaakt over, hij probeert de man te zijn. Vermeer blijft heel stoïcijns zijn werk doen", aldus Menzo.

"Technisch en tactisch zijn het allebei Ajax-keepers, dat is duidelijk." Als Menzo bondscoach zou zijn, dan maken de hiervoor genoemde keepers volgens hem uit wie nummer één onder de lat is. "Vermeer heeft iets meer rust in zijn spel op dit moment, ik zou dan voor Vermeer kiezen."

Vermeer maakte afgelopen zomer de gewaagde overstap van Ajax naar Feyenoord. "Knap, gewaagd en heel dapper. Als keeper moet je spelen. En als dat bij de concurrent kan, is het niet anders. De tijden zijn voorbij dat je echt Ajacied bent en niet meer bij Feyenoord kan en mag spelen. De grootste Ajacied aller tijden heeft ook bij Feyenoord gespeeld", doelt Menzo tot slot op Johan Cruijff. "Dus waarom zou Vermeer niet bij Feyenoord mogen spelen?"