Cillessen opnieuw door de mangel gehaald: Je moet altijd jezelf blijven
"Je geeft hen dat het idee van: je kan me niks maken."

Cillessen opnieuw door de mangel gehaald: "Je moet altijd jezelf blijven"

26-01-2015 23:31
20

Stanley Menzo keek zondag aandachtig naar De Klassieker. Hij lette daarbij vooral op de twee doelmannen die tegenover elkaar stonden: Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer. De keepers van Ajax en Feyenoord doen volgens de oud-doelman weinig voor elkaar onder, maar verschillen van elkaar in gedrag.

Cillessen haalde zondag weer capriolen uit en gooide door opstootjes olie op het vuur. De doelman van Ajax was betrokken bij akkefietjes met Colin Kazim-Richards en Jens Toornstra. "Jammer, je weet hoe een keeper is. Je moet altijd jezelf blijven", oordeelt Menzo tegenover Afkicken.

In de online talkshow over voetbal gaat de oud-doelman van Ajax verder in op de materie. Als een keeper zichzelf is, straalt dat rust uit naar ploeggenoten, stelt Menzo: "Maar ook vaak naar een tegenstander. Je geeft hen dat het idee van: je kan me niks maken."

Menzo is dan ook hard in zijn oordeel over de 'gemaakte' Cillessen: "Je blijft jezelf, dat is wat je moet uitstralen. De momenten in de wedstrijd (tegenover Kazim en Toornstra, red.) geven alleen maar onrust."