'Drie grote Engelse clubs hopen 'Dutch Xavi' Clasie binnen te hengelen'
Clasie staat op de verlanglijst van een drietal Engelse clubs

'Drie grote Engelse clubs hopen 'Dutch Xavi' Clasie binnen te hengelen'

27-01-2015 00:42
28

Jordy Clasie mag zich opmaken voor een transfer naar Engeland. Dat schrijven Engelse media. De middenvelder van Feyenoord wordt in verband gebracht met een transfer naar Southampton. Ook twee andere, grote, Engelse clubs liggen op de loer.

Bij Southampton staat natuurlijk een oude bekende van Clasie aan het roer: Ronald Koeman. De middenvelder was één van de belangrijkste schakels in het Feyenoord-elftal van Koeman en ook de aanvoerder van de coach.

The Daily Mirror zet Clasie neer als de Nederlandse Xavi en stelt dat Clasie erg ontstemd was door het vertrek van Koeman naar Southampton. Een vernieuwde samenwerking ziet de international van Oranje wel zitten volgens de boulevardkrant. Er zijn ook andere kapers op de kust, te weten Arsenal en Liverpool FC.

Bij Southampton moet Clasie de opvolger worden van Morgan Schneiderlin. De Franse middenvelder had eigenlijk afgelopen zomer willen vertrekken, maar werd aan zijn contract gehouden. Inmiddels is Schneiderlin weer blij dat hij deel uitmaakt van het team van Koeman, maar hij aast naar verluidt nog steeds op een transfer naar een grote club.