Makaay ziet kansen: 'Ajax komt op bezoek, die zijn ook niet in beste vorm'
"Daar ben ik blij om, want hij verricht daar goed werk"

Makaay ziet kansen: 'Ajax komt op bezoek, die zijn ook niet in beste vorm'

27-01-2015 07:55
1

In Arnhem hoeven ze voorlopig niet naar het linkerrijtje van de Eredivisie te kijken. Bij Vitesse vallen de prestaties dit seizoen flink tegen en dat is ook oud-voetballer Roy Makaay opgevallen. Toch blijft de voormalig spits positief.

"Het verschil naar een play-off-plek is zes punten? Dat is zeker te doen", stelt Makaay tegenover het Algemeen Dagblad. "Er zijn nog vijftien wedstrijden te gaan. Zondag komt Ajax op bezoek. Die zijn ook niet in beste vorm. Een goede gelegenheid om een ommekeer in te zetten. Zo'n zege kan een impuls geven voor een fraaie serie. Die heeft Vitesse wel snel nodig nu."

Ondanks de tegenvallende resultaten staat hoofdtrainer Peter Bosz op het punt om zijn contract te verlengen. "Daar ben ik blij om, want hij verricht daar goed werk. Als de resultaten tegenvallen, hoef je niet meteen ontevreden te zijn over een trainer. Ik vind het goed dat hij het vertrouwen krijgt." Vitesse staat na de 4-1 nederlaag tegen sc Heerenveen op een twaalfde plek, met twee punten voorsprong op nummer dertien Excelsior.