Toptalent Ajax mag al na een jaar verlengen: Met kriebels in de buik opgestaan
Donny van de Beek tekende dinsdagmiddag een nieuwe verbintenis

Toptalent Ajax mag al na een jaar verlengen: "Met kriebels in de buik opgestaan"

27-01-2015 15:58
6

Donny van de Beek heeft uitermate verheugd gereageerd op zijn contractverlenging bij Ajax. Als een van de aanstormende talenten bij de club kreeg de man die een patent heeft op fraaie doelpunten al een jaar na zijn eerste contract een opwaardering aangeboden. 

"Het is een mooi teken dat Ajax en ik ruim een jaar na mijn eerste contract nu opnieuw een contract tekenen. Het geeft vertrouwen en maakt me trots", glundert Van de Beek op de officiële website van Ajax. "Op zo'n bijzondere dag als deze sta je toch wel met kriebels in je buik op. Je weet dat het vandaag gaat gebeuren. Afgelopen zaterdag bij mijn debuut in het betaald voetbal voelde ik iets soortgelijks."

"Het zijn van die momenten waarop je beseft dat je officiële debuut in Ajax 1 steeds een stukje dichterbij komt", refereert de middenvelder aan zijn debuut voor Jong Ajax, dat met een 6-0 nederlaag bij Sparta niet liep zoals gepland. Van de Beek is zich bewust van de voortrekkersrol die voorlopig van hem wordt verwacht bij de A1 van Ajax. "Ik moet proberen de ervaring die ik heb opgedaan aan mijn medespelers over te dragen. Ik moet een voorbeeld zijn voor anderen. Dat lukt volgens mij het beste door gewoon mezelf te blijven", klinkt het zelfbewust. 

Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk is in zijn nopjes met de contractverlenging van Van de Beek. "Net als Abdelhak Nouri is ook Donny een jongen die al lang meeloopt in de jeugdopleiding. Donny is ook een mooie speler om naar te kijken, al is hij een heel andere speler dan Appie. Donny is een heel vaste, constant presterende en multifunctionele speler. Goede spelers kunnen overal spelen. Hij is heel stabiel en haalt op grond van zijn basistechniek een hoog niveau. Van de Beek heeft veel diepgang in zijn spel en scorend vermogen. Hij denkt altijd één, twee stappen vooruit. Mooi om ook hem in de opleiding te hebben", is de oud-international extreem lovend.