Cillessen niet onder de indruk van grote concurrent: Niet altijd even sprankelend
"Als we lelijk bij PSV winnen, maakt me dat niets uit"

Cillessen niet onder de indruk van grote concurrent: "Niet altijd even sprankelend"

27-01-2015 16:38
19

Jasper Cillessen staat na de Klassieker en de akkefietjes met Colin Kazim-Richards in het middelpunt van de belangstelling. Zelf is de Ajax-goalie echter al niet meer met het duel van afgelopen zondag bezig. "Het is vijf voor twaalf."

Cillessen wist zondag de nul te houden, maar aan de andere kant kwamen ook de Ajacieden niet tot scoren. Daardoor stond er na negentig minuten een 0-0 eindstand op het scorebord, met duur puntenverlies als gevolg. De achterstand op PSV bedraagt nu zes punten en de Eindhovenaren hebben bovendien een beter doelsaldo.

De titel raakt dan ook langzamerhand uit zicht, beseft Cillessen. "Het is vijf voor twaalf", beschrijft hij tegen Ajax TV. "We hebben nog vijftien wedstrijden te spelen, dus het wordt lastig. We gaan er alles aan doen en we moeten sowieso winnen in Eindhoven (op 1 maart, red.)."

"Daarnaast mogen we geen fouten meer maken en hopen we dat PSV nog een aantal punten laat liggen", vervolgt de sluitpost, die komende zondag met Ajax op bezoek gaat bij Vitesse. Ondanks de eerdere pijnlijke bekernederlaag is dat geen speciale wedstrijd voor de Amsterdammers.

"Alle wedstrijden zijn nu cruciaal, want we hebben het niet meer in eigen hand. Je kunt bijvoorbeeld wel in Eindhoven winnen, maar als PSV voor de rest niet meer verliest, heb je een probleem." PSV leed dit seizoen slechts twee nederlagen, daarnaast werd er één keer gelijkgespeeld.

"Het is niet altijd even sprankelend", beschrijft Cillessen het spel van de concurrent. "Maar goed, ze winnen wel en dat is ook een kwaliteit. Dat hebben wij de vorige jaren ook gehad, toen was het ook niet altijd even goed. Goed spel is mooi meegenomen, maar uiteindelijk is het resultaat het belangrijkst. Als we lelijk bij PSV winnen, maakt me dat niets uit."