'Zo kennen we Cillessen niet, hij vond dit gedrag blijkbaar ook nodig'
"Heel even dacht ik: overdrijf je niet een klein beetje?"

'Zo kennen we Cillessen niet, hij vond dit gedrag blijkbaar ook nodig'

28-01-2015 07:12
9

Jasper Cillessen heeft zich afgelopen zondag niet van zijn beste kant laten zien. Met enkele knappe reddingen hield hij tegen Feyenoord weliswaar de nul, maar zijn krampachtige gedrag wekte irritatie op. Hans van Breukelen was ook verbaasd.

"Het viel op, zeker, en heel even dacht ik: overdrijf je niet een klein beetje", begint Van Breukelen in het Algemeen Dagblad. "Maar Jasper verwoordde het na afloop heel juist: het elftal van Ajax had een impuls nodig. Het was immers de onderliggende partij."

Toch had de voormalige doelman van Oranje dit niet helemaal van Cillessen verwacht. "Ach, zo kennen we hem misschien niet, maar blijkbaar is dit ook een natuur van hem. Je doet alles om te winnen en, behalve dat hij een voortreffelijke wedstrijd keepte, vond hij dit blijkbaar ook nodig. Prima toch."

"Jasper zei het na afloop heel juist: wat er op het veld gebeurt, gebeurt op het veld", gaat Van Breukelen verder. "Daar moet het ook blijven. Ik vond het frappant dat de degene die hem voortdurend provoceerde (Kazim-Richards) na afloop de meeste stampei maakte. Ik heb me sowieso verbaasd over alle commotie hierover."